RSS registrovat login
Archiv / Delphi
Jak zjistit ukonceni programu. [18|5308571]
Vložil: Marek2
Datum: 10.1.2012 08:38:24

Dobry dem.
S programovaním nemam nic společneho ale chtěl bych Vás poprosit o radu nebo spiš pomoc.

Potřeboval jsem něco čim nastavit IP v sit. kartě.
Když jsem se do toho pustil přes CMD tak se mi moc nelibil ten vzhled CMD okna.
Znamy, ktereho vidam jen zřidka a nemam na něj kontakt mi dal toto.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
shellexecute(handle,'open','netsh.exe',
'interface ip set address "Připojení k místní síti" ' +
'static 192.168.1.45 255.255.255.0 192.168.1.1 1',
nil,sw_hide);
end;

Funguje to a jsem s tym spokujen, ale ve Widows XP to trva dost dlouho a ja nezistim zda byl již přikaz proveden..
Da se to nějak upravít aby po provedení vyskočila nějake info že přikaz byl již vykonan.

Předem děkují te dobre duší ktera pomuže ;)
S pozdravem Marek
--
Autor: Marek2
Forum: Delphi
Odkaz: http://forum.grafika.cz/read.php?18,5308571,5308571#msg-5308571

Re: Jak zjistit ukonceni programu. [18|5308571]
Vložil: z_o_o_m
Datum: 10.1.2012 14:40:22

za zavorku a strednik udelej novy radek a napis tam
ShowMessage('Hotovo');

:D
--
Autor: z_o_o_m
Forum: Delphi
Odkaz: http://forum.fotografovani.cz/read.php?18,5308571,5308762#msg-5308762

Re: Jak zjistit ukonceni programu. [18|5308571]
Vložil: Marek2
Datum: 10.1.2012 16:51:57

No nevim, ale i tak se da odbyt někdo, kdo tomu nerozumi :D.
Podle mně tak se přikaz Netsh začne vykonavat a ta hlaško vyskoči hned po zadaní tohoto přikazu a vubec ji nezajima jak dlouho to nastavení bude trvat.

Než jsem tu vlez tak jsem trochu hledal.
http://www.builder.cz/art/delphi/winexec.html

--
Autor: Marek2
Forum: Delphi
Odkaz: http://forum.grafika.cz/read.php?18,5308571,5308825#msg-5308825

Re: Jak zjistit ukonceni programu. [18|5308571]
Vložil: z_o_o_m
Datum: 10.1.2012 19:15:11

ja sem nechtel nikoho odbyvat ... nejak mi nedoslo, ze ShellExecute neceka :)
tak pouzij to, co si nasel
--
Autor: z_o_o_m
Forum: Delphi
Odkaz: http://forum.fotografovani.cz/read.php?18,5308571,5308901#msg-5308901

Re: Jak zjistit ukonceni programu. [18|5308571]
Vložil: Marek2
Datum: 11.1.2012 04:47:53

z_o_o_m Napsal:
-------------------------------------------------------
> tak pouzij to, co si nasel

Hm, dobry napad :D
Je tam i zdrojak :D
Dole pišou že tam je kopanec, i to se mi podařili opravit. :D

Uplně nahoře jsem napsal.
>S programovaním nemam nic společneho

Tkže :S

Když na to koukam tak je to podobne co mam

Jen je tam jiny přikaz
WinExecAndWait(Edit1.Text, SW_SHOWNORMAL);

Jak do něj dodam to netsh.exe',
'interface ip set address "Připojení k místní síti" ' +
'static 192.168.1.45 255.255.255.0 192.168.1.1 1',
--
Autor: Marek2
Forum: Delphi
Odkaz: http://forum.grafika.cz/read.php?18,5308571,5309097#msg-5309097

Re: Jak zjistit ukonceni programu. [18|5308571]
Vložil: pf1957
Datum: 11.1.2012 07:40:48

Marek2 Napsal:

> WinExecAndWait(Edit1.Text, SW_SHOWNORMAL);
>
> Jak do něj dodam to netsh.exe',
> 'interface ip set address "Připojení k místní
> síti" ' +
> 'static 192.168.1.45 255.255.255.0 192.168.1.1 1',

Misto Edit1.Text napises do apostrofu (klidne jako jeden radek) prikaz, ktery bys normalne zadal na command line, tj. 'netsh.exe interface ip set ....'



--
Autor: pf1957
Forum: Delphi
Odkaz: http://forum.grafika.cz/read.php?18,5308571,5309128#msg-5309128

Re: Jak zjistit ukonceni programu. [18|5308571]
Vložil: Marek2
Datum: 12.1.2012 07:52:03

WinExecAndWait('netsh.exe interface ip set address "Připojení k místní síti" static 192.168.1.45 255.255.255.0 192.168.1.1 1', SW_SHOWNORMAL);

http://i43.tinypic.com/ao9c2p.jpg
:S
--
Autor: Marek2
Forum: Delphi
Odkaz: http://forum.grafika.cz/read.php?18,5308571,5309527#msg-5309527

Re: Jak zjistit ukonceni programu. [18|5308571]
Vložil: pf1957
Datum: 12.1.2012 09:22:30

Marek2 Napsal:

> http://i43.tinypic.com/ao9c2p.jpg

Tahle informace je obecne skoro k nicemu a nam tady muze poslouzit tak k vesteni z kristalove koule.

Kdyz ti k takove chybe dojde pri spusteni v IDE, tak bys mel mit v panelu vlevo nahore call stack, ktery ti ukaze, pri jake operace k te chybe doslo a ukazuje do tveho kodu. Pak uz se da vymyslet, o co se muze jednat. Postni sem svuj kod v tagach code (viz BB code).

Jinak, pokud mas nainstalovanou knihovnu JCL, tak tam jsou podobne funkce hotove a odzkousene, jedna se tusim jmenuje ShellExecAndWait, jina Win32ExecAndWait.
--
Autor: pf1957
Forum: Delphi
Odkaz: http://forum.grafika.cz/read.php?18,5308571,5309554#msg-5309554

Re: Jak zjistit ukonceni programu. [18|5308571]
Vložil: Marek2
Datum: 12.1.2012 16:29:34

[DCC Fatal Error] F2039 Could not create output file 'WinExec.exe'

Na te strance dole je již hotovy zdrojak a ten Notepad spusti.


--
Autor: Marek2
Forum: Delphi
Odkaz: http://forum.grafika.cz/read.php?18,5308571,5309742#msg-5309742

Re: Jak zjistit ukonceni programu. [18|5308571]
Vložil: Marek2
Datum: 17.1.2012 05:48:43

Hm.Tak dik.
--
Autor: Marek2
Forum: Delphi
Odkaz: http://forum.grafika.cz/read.php?18,5308571,5311713#msg-5311713

thomas sabo rea mbt outlet thomas sabo charms sale louis vuitton taschen kaufen thomas sabo boutique mbt kaufen